Logo ontwerpen?
Let dan op deze 3 punten!

Bron: Spidr. , Beeld: ticbeat

Een logo laten ontwerpen is heel belangrijk voor je onderneming. Dit vertelt iets over wat het bedrijf doet. Een simpel voorbeeld. Als je een vis verwerkt in je logo. Denkt men al gauw dat je iets met vissen doet. Je gaat dit niet doen als je een bouwbedrijf bent. Bij een logo is het dus heel belangrijk dat hier goed over na gedacht wordt. Daarom hebben wij 3 tips voor je waar je op moet letten.

1. Houdt het simpel
Het simpel houden is soms moeilijk. Bedrijven denken te veel na of willen er te veel in. Dit is niet zo heel slim. Hoe drukker hoe onoverzichtelijker. Denk maar eens aan logo’s van grote miljarden bedrijven. Dan weet je gauw genoeg wat er bedoeld word met ‘’houdt het simpel’’. Uiteraard kun je je slogan er in verwerken maar zorg er voor dat het niet te druk word.

2. Herkenbaar
Het belangrijkste van een logo is de herkenbaarheid. Hoe mooi is het als iemand jouw logo ziet en gelijk aan jouw bedrijf denkt? Onbetaalbaar toch? Zorg er dus voor dat je logo herkenbaar is net zoals we al bij punt 1 aangeven. Hoe simpeler de logo, hoe beter en sneller deze herkend word.

3. Tijdloos
Zorg er voor dat je logo tijdloos is. Je wilt natuurlijk niet jaarlijks je logo moeten aanpassen omdat deze niet meer van de tijd is. Dit is namelijk zeer nadelig als je het logo elk jaar aanpast. Omdat het dan een heel ander logo kan zijn. Dat moet je niet willen. Ook omdat het logo op je brieven, pennen, promotiematerialen, visitekaartjes etc. komt. Dat is een dure investering als je elk jaar een ander logo hebt en dus elk jaar alles moet vervangen. Zorg er dus voor dat je logo jarenlang mee kan gaan.

Logo nodig?

Wij bij Spidr. maken unieke logo's. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@spidr.nl.

Ook interessant

Marketingtips
De vier gouden marketingtips
Website redesign
ouw website beter maken